diumenge, 31 d’octubre del 2010

Els matrimonis de conveniència

Després d'haver vist la viadera "No·l prenatz lo fals marit" de Cerverí de Girona podríem seguir reflexionant si aquest tema encara és vigent al segle XXI.

Que no us condicioni la foto de la dreta. Creieu que és un matrimoni de conveniència? De qui? Dels dos?

S'accepten comentaris, i es puntuen...

47 comentaris:

Anònim ha dit...

Sincerament crec que el matrimoni de la foto és totalment de conveniència, donat que la dona pot fer i comprar tot allò que vol, i l’home té qui li escalfi el llit. La foto només fa que corroborar el que jo dic: la dona riu falsament amb les arracades de luxe i el “Papuxi” se la mira... Però en fi, tots dos treuen coses bones de la seva relació, i si ells són feliços (encara que no hi hagi amor) qui som nosaltres per qüestionar-la?

Miquel Garcia Edo
1r Batx. Tecn.

Anònim ha dit...

Jo penso que és un metrimoni de conveniència perquè els dos en treuen profit. L'home aconsegueix més noticies per vendre a la premsa i treure'n calerons i fama. La dona en guanya pràcticament el mateix, però soposant-se que partia de zero i ha guanyat tota la fama de cop. Que els famosos tinguin matrimonis de conveniència és el més normal, i segurament molt petit percentatge d'ells s'estimen o estan enamorats. Hi estic bastant en contra, ja que fan veure a la gent una gran naturalitat en els casaments i mostren als ingenus que com més atractiva sigui la teva parella, més feliç seràs. Són la classe de gent que dóna menjar als "periodistes" dels programes del cor.

Mireia Gambús Ribera
1r BTH

Jaume Casals (IES Escola Industrial) ha dit...

Opinions interessants i a tenir en compte.

Anònim ha dit...

Jo penso que, sense cap dubte és un matrimoni de conveniència, ja que la dona s'aprofita de l'home i dels seus diners i l'home s'aprofita de la dona per generar escàndol i cridar l'atanció, i en definitiva guanyar més diners. No hi estic gaire en contra ja que la prensa rosa no m'interessa gaire ni la vida "privada" d'aquesta gent que no té cap més solució que intentar aperentar coses que no és.

Abdelfettah Zouak
1 BT/H

Anònim ha dit...

Jo crec que aquest matrimoni és de conveniència ja que una dona tan jove com ella no pot estimar a un home tan vell com él. Aquesta situació ens recorda la situació que vivien les persones d'abans, ja que només es casaven per treure profit de tots dos, ja sigui dels seus regnes o propietats que els convenien.

Mishelly Mayo
1BATX TECN

Anònim ha dit...

No puc dir del cert si és un matrimoni de conveniència, perquè només la seva família o ells mateixos ho saben del cert, però sí que és veritat que és el que sembla i el que diria que creu la majoria de la gent. És gairebé el mateix que passava en l'època en que Cerverí de Girona va escriure el poema que hem comentat a classe, un home poderós, ric, de classe alta i generalment, ja d'edat abançada, es casa amb una dona de classe baixa o en aquest cas, que no tenia la fama que tenia ell. L'home té una dona jove que el fa content i li dóna tot el que ell vol, els periodistes encara estàn més ficats a la seva vida privada, surt més a la televisió i per tant, guanya més diners; la dona, per altra banda, aconsegueix una fama que potser no hauria aconseguit mai, té tot el que vol i demana i a partir d'aquest moment, tota la premsa rosa sabrà qui és i haurà guanyat una riquesa que possiblement ni s'hauria imaginat.
Per tant, és un matrimoni on els dos hi surten guanyant, sempre que no comptem amb l'amor que hi ha en els matrimonis de veritat.

Georgina Roselló
1 BCA

Anònim ha dit...

Està clar que es un matrimoni de conveniència, i com aquest, n'hi ha molts d'altres avui en dia! Tot és pels diners, com la Duquessa d'Alba per exemple, realment.. aquella parella s'estima?
O l'actual negoci que va sorgir fa pocs anys, quan els immigrants pagaven a gent resident a un país desenvolupat per a nacionalitzar-se i tenir un lloc millor en la societat augmentar el seu benestar a canvi de diners, que podien arribar a ser quantitats elevades: el pobre acaba pagant l'impagamble al ric.

No estic ni d'acord ni en contra d'aquest tipus de matrimoni (de conveniència en general), simplement em limito a analitzar-los i criticar-los.

Així doncs, queda demostrat que el poema de Cerverí de Girona, és aplicable a les nostres vides actuals, el motius han canviat, sí, peroò no el fet.

Anònim ha dit...

Tot el que ha dit la gent és ben veritat, però jo afegiria, que la dona no només es casa perquè tingui molts diners i perquè la pugui portar a la fama, sinó perquè és un home gran i això vol dir que es morirà aviat, deixant-li tota l'herència a la seva dona, per tant, només li fa falta està uns pocs anys amb ell, que després ella serà la viuda amb molts diners, famosa i ja podrà estar amb homes de la seva edat.
I és veritat que per desgràcia ara hi ha molta gent que ho fa, i trobu que és una cosa molt dolenta, no entenc que unes dones joves siguin capases d'estar amb homes vells només per diners i fama.


Mònica Gil
1er BCA

Anònim ha dit...

En aquesta foto es pot veure clarament que és un matrimoni de conveniència. Sinó ja em diràs tu que fa una dona tan jove amb un home tan gran. Si se li veu a la cara que és un d'aquells vells tan verds...
A més també és fàcil arribar a la conclució, pel color de la pell de la dona, que el seu matrimoni també pot haver estat per qüestió de papers. Amb aquest somriure que fa la dona i la roba que porta és ben senzill adonar-se que de capritxos no li falten, deu ser un d'aquells vells rics que no els falta res i t'ho paguen tot a canvi d'una mica de sexe....
En fi, clarament aquest és un matrimoni de conveniència i dubto molt que hi pugui haver amor en ell.

Enric Perarnau

Jaume Casals (IES Escola Industrial) ha dit...

Benvinguts siguin els científics!!
Qui hagi escrit el penúltim comentari estaria bé que en reivindiqués l'autoria...així podrà rebre el premi.

Mònica Gil, és molt fred i calculador el que dius. Això sí, és la crua realitat.

Enric, el somriure si que sembla fingit i hipòcrita o riu perquè veu a venir l'herència. La roba es veuen 2 petites peces, segur que té capritxets però no me la criminalitzis tan ràpid.

Albert Pahissa ha dit...

jajajaajajj perdona Jaume! sóc un despistat! sóc l'Albert Pahissa, 1BCA
(vaja, el comentari publicat el 4 de novembre de 2010 9:09)

(per cert, ja sé posar el nom) :D

Jaume Casals (IES Escola Industrial) ha dit...

Molt bé Albert.
Millor que fixis el nom... que si vas comentant anònimament... podria aparèixer algun llest/a reivindicant-ne l'autoria i emportar-se el mèrit de tan reflexionades opinions.

Ara mateix al bloc hi ha 15 comentaris, 6 són meus i 13 són teus reivindicant l'anonimat... He he!

Anònim ha dit...

Jo estic d’acord amb la Mònica Gil. Segurament la dona es va fixar amb ell només per el simple fet de aconseguir quedar-se amb la seva herència un cop arribés la mort de l'Iglesias, però no només ella, sinó les deu o dotze dones que han estat amb ell aquests últims anys. I jo penso que segurament el pare del Julio Iglesias sap que aquesta dona només va amb ell per diners, però suposo que deu pensar que ja té una certa edat i que no tothom de 65 anys pot tenir a una noia joveneta a casa, per disfrutar de les nits. En part penso que es molt lletg el que aquesta dona està fent, i que últimament s’està convertint en el pa de cada dia, ja sigui per diners o per aconseguir papers etc.
Però d'altre banda també crec que l'home segurament estarà ara mateix molt feliç amb aquesta dona, i que segurament no es la dona de la seva vida, però sap també que és ell qui té tot el poder i qui pot deixar-la en qualsevol moment.

En resum, no crec que els dos estiguin casats per conveniència, només ella. Per par d' ell crec que només està disfrutant d’un altre tipus de vida, i que si es amb una noia joveneta, millor que millor!

Ariadna Sampons Vidal
1er Batxillerat Social

Laia Freixanet ha dit...

Penso que aquest matrimoni és clarament per conveniència ja que com ha comentat varia gent, l'home ja és gran i busca una noia més jove amb qui poder disfrutar del poc que li queda, a canvi ell, el més probable és que li compri tots els capritxos.
Per altra banda, tenint en compte que aquest home és famós, dóna a pensar que la noia també el que busca és fama, premsa, això li aportarà per una altra banda més diners dels que li proporcionarà el seu marit. Dubto molt que una noia com ella vulgui estar realment per amor amb un home tant gran, ja que són edats molt diferents, i cadascú té els seus interessos, que bé es demostren en aquesta fotografia.

Així doncs, crec que tampoc ha canviat tant respecte l'època del poema, ja que abans la majoria de matrimonis eren d'aquest tipus, per diners o simplement per formar part d'alguna classe benestant reconeguda.

Anònim ha dit...

JO en la meva opimió aquest matrimoni canta una mica que és de conveniència, ja que la noia és bastant jove i en Papuchi... bueno deixem-ho només en que ja és gran. Está clar que la noia el que vol és aprofitar-se de la pasta de Papuchi i Papuchi doncs simplement donar-se una algria per al cos.
Fet per: Andreu Morales

Anònim ha dit...

Jo crec que aquest matrimoni és de conveniència, ja que a l’home li interessen les noies joves hi ha més a més té la possibilitat d’obtenir el seu desig per la simple raó de tenir molts diners.
Per mi els dos contrauen matrimoni perquè: l’home vol una dona jove, i en part per la influència de la societat, perquè així se sent més “jove”, i la noia vol estar amb ell ja que li proporciona una vida molt còmode sense que allà, així, agüi de fer el brot durant la convivència amb ell, i després quan ell es mori, ella obtindrà diners o quan és divorcií, podrà reclama diners, com sempre en matrimonis d’aquest tipus.
En relació al poema, sí que li hauríem de dir a la noia que no el vulgui com a marit, però és que tampoc servirà de res ja que ella també vol estar amb ell, amb les consegüents conseqüències que comporta.
Però també podria ser que s’estimessin de veritat però resultaria una mica sospitós ja que molta gent gran, que no té tants diners, com aquest home es queden sols.

Amar Ruiz Poyo
1r Batx. CA

PD: que crac Andreu!! això si que és un comentari senzillament, sincer i ben expicat. A part de divertit.

Anònim ha dit...

Des del meu punt de vista no podem afirmar que aquest matrimoni sigui de conveniència, tot i que tot sembla indicar que sí que ho és ja que la dona és molt més jove que l'home. Crec que aquest tipus de matrimonis, tal i com indica el nom, són deguts a un interès compartit de treure profit de l’altre persona. Tots dos membres poden oferir una cosa que l’altre desitja: l’home ofereix una molt bona situació econòmica i popularitat i la dona ofereix el seu físic. Aquesta és la raó de ser d’aquest tipus de matrimonis on l’amor no compta per res. Personalment no m’agraden gaire els matrimonis de conveniència, no obstant, respecto que hi hagi altres maneres d’entendre una relació que no sigui des del punt de vista de l’amor, ja que la idea de felicitat no és la mateixa per a tothom.

Alícia Claramunt
1BCA

Anònim ha dit...

Sí, és un matrimoni de conveniència. Tant l'home com la dona s'aprofiten l'un de l'altre (l’home satisfà el seu desig amb una dona jove i guapa i la dona obté una vida millor i fama), és normal que això passi sempre quan un té diners i pot mantenir a l'altre. Penso que la dona no està feliç realment mentre que l'home sí ho està. La dona, com diu molt dels comentaris publicats, s'aprofita dels recursos i la fama del seu marit. Penso que no és una cosa dolenta perquè potser ella només vol tenir una vida millor deixar de preocupar per problemes econòmics... però malgrat això, penso que és molt trist casar-te amb un home amb molta diferencia d'edat. Sembla estrany com la gent pot arribar a fer coses per diners o simplement ser reconeguda en la societat. No penso que s'estimin (potser l’home sí perquè està amb una dona super guapa i jove)... Això passa molt sovint i és molt normal avui en dia. Puc posar un exemple molt clar: la Duquessa de Alba, em vaig impactar molt quan vaig veure que tenia per marit un home de 30 anys aprox. Al principi, pensava que era el seu fill però quan vaig veure per la TV que s’havien fet un petó vaig pensar una altra cosa..je


Xin-Bei Yuan 1er Batx.Soc

Anònim ha dit...

Jo crec que es veu clarament que és un matrimoni de conveniència.
Crec que com han dit ja varies persones, aquest home ja és gran, per tant busca una dòna jove amb la que pugui disfrutar, mentre que la dòna jove el més lògic sería que sortís amb un home de la seva edat i no pas amb un de molt més gran, com es aquest cas. La dòna crec que surt amb ell, simplement perquè es famós i peruqè així ella tindrà fama, sortirà a revistes, entrevistes i obtindrà mes diners dels que a més a més el seu marit li ofereix. i també perquè segurament aquest home li comprarà moltes de les coses que a ella li fasin gràcia, per així ell no perdre-la, per tant ella es sent com una reina al seu costat.
També crec que és molt lògic, que està esperant que es mori pel simple fet de quedar-se amb l'herència i acabar sent molt popular en la premsa...

Laura Badia 1r BATX. social

Anònim ha dit...

Crec clarament que aquest matrimoi de la foto és de conveniència.

El que hem fa creure això és la diferència d'edats i tota la quantitat de diners que s'ha emportat aquesta senyora al morir Julio Iglesias si no m'equivoco. Aquest senyor es va anar fen ric a partir del seu fill i també de les exclusivas que va fer al casar-se amb aquesta dona i a part dels diners també va aconseguir els seus beneficis com a marit. Per altre banda la dona que l'acompanya s'aprofita de les grans riquesas del seu marit per anar bén vestida i guanyar molts diners, sobretot quan ell ja ha mort perquè es deu haber emportat tota l'herència del senyor. Tots dos surten bén parats al cap i a la fi però està força clar que aquestes dues persones mai s'han estimat.


Jon Bilbao 1r BATX. Tec.

Anònim ha dit...

Crec que aquest és un matrimoni de conveniència per les dues parts, els dos en surten beneficiats de formes diferents. Per una banda, l'home s'assegura no morir sol i estar acompanyat, i per l'altra banda, la dona en treu beneficis econòmics en el sentit de que pot comprar el que vulgui i per herència, ja que està clar que quan l'home mori, la dona encara serà bastant jove. Un altre benefici que en treuen les dues parts és el fet de ser més famosos, i donar més temes a la premsa rosa, amb els quals les dues parts en surten beneficiades. Personalment, trobo que no hi ha gens d'amor en aquestes relacions i que simplement se'n busquen beneficis propis, perquè si alguna de les dues parts no en tingués, no crec que sortissin junts.
Escrit per: Artal Laudo 1er Batx. Tecnològic

Anònim ha dit...

Bé, jo crec que només amb una foto no podem dir si es tracta d'un matrimoni de conveniència o no, caldria tenir més informació, tot i que basant-nos en fets que passen a l'actualitat sí que puc dir que, com han dit molts companys, el perfil de dona jove i atractiva amb un home gran i adinerat ens incita a fer certes reflexions. En el pitjor dels casos i com ja s'ha dit, es podria tractar d'una dona jove i atractiva que busqui fama i diners i que casant-se amb un home vell, ric i que se sent sol ho aconsegueixi fàcilment ja que com ha dit la Mònica Gil l'home possiblement morirà al cap de pocs anys i la dona es quedarà amb una bona herència. Així que hi hauria conveniència per part dels dos ja que l'home vell també en treu profit ja que tindria una bona companyia i algú amb qui compartir la seva fortuna.
Vist així al segle XXI i segueixen havent matrimonis de conveniència, encara que el que he descrit abans seria una manera "moderna" de casar-se per interessos, antigament es tractava més d'un interès per part de la família, de mantenir l'honor de la família, i també d'una qüestió de supervivència ja que una dona no tenia cap possibilitat socialment si no es casava amb un home, que normalment seria més ric i més gran, com és el cas de la foto.
En altres cultures també ni segueixen havent per qüestions més semblants als matrimonis de conveniència que tenien lloc a l'Edat Mitjana, els pares organitzen els matrimonis i tenen lloc quan els promesos són encara nens o joves i per descomptar no tenen cap tipus d'oportunitat d'elecció.
Bé, jo crec que només amb una foto no podem dir si es tracta d'un matrimoni de conveniència o no, caldria tenir més informació, tot i que basant-nos en fets que passen a l'actualitat sí que puc dir que, com han dit molts companys, el perfil de dona jove i atractiva amb un home gran i adinerat ens incita a fer certes reflexions. En el pitjor dels casos i com ja s'ha dit, es podria tractar d'una dona jove i atractiva que busqui fama i diners i que casant-se amb un home vell, ric i que se sent sol ho aconsegueixi fàcilment ja que com ha dit la Mònica Gil l'home possiblement morirà al cap de pocs anys i la dona es quedarà amb una bona herència. Així que hi hauria conveniència per part dels dos ja que l'home vell també en treu profit ja que tindria una bona companyia i algú amb qui compartir la seva fortuna.
Vist així al segle XXI i segueixen havent matrimonis de conveniència, encara que el que he descrit abans seria una manera "moderna" de casar-se per interessos, antigament es tractava més d'un interés pr part de la familia, de mantenir l'honor de la familia, i també d'una qüestió de supervivència ja que una dona no tenia cap possibilitat socialment si no es casava amb un home, que normalment seria més ric i més gran, com és el cas de la foto.
En altres cultures també ni segueixen havent per qüestions més semblants als matrimonis de conveniència que tenien lloc a l'Edat Mitjana, els pares organitzen els matrimonis i tenen lloc quan els promesos són encara nens o joves i per descomptar no tenen cap tipus d'oportunitat d'elecció.

Helena Jover Escapa 1BCA

Anònim ha dit...

Aii! se m'ha repetit el comentari, el segon és el bo perquè he revisat les faltes! Així que no és tant llarg com sembla...

pau agudo ha dit...

jo crec que del tot no podem saber si es tracta d'un matrimoni de conveniència o no, però és molt i molt probable. Es pot saber que busquen els dos en aquesta relació: mentre la dona busca viure còmodament, amb diners i per desprès poder-ho heredar, l'home busca amb ella desitg d'un cos jove, busca companyia per els ultims anys que li queden i sobretot aparentar que no és tan vell al sortir amb una dona tant jove. En aquestes relacions es quan ens adonem que potser no hem avançat tant com creiem de l'edat mitjana, com poden haver-hi parelles que no es basen en l'amor sinó en interessos econòmics bàsicament. aquestes relacions recorden a els matrimonis de conveniència a l'edat mitjana, on els matrimonis eren purs interessos econòmics i també per llinatges entre diferents poders.

Anònim ha dit...

Els matrimonis de conveniència encara segueixen vigents al segle XXI. Molts d'aquests casos que es donen avui en dia, són matrimonis entre ciutadans espanyols i extrangers, que no pretenen contraure matrimoni, sinó senzillament obtenir de forma més fàcil la nacionalitat; que amb el matrimoni s'obté només al cap d'un any.
En aquest cas podriem dir que és un matrimoni de conveniència per part dels dos, en el qual no hi ha amor, sinó senzillament beneficis pròpis, i personalment crec que podria haver passat de la següent manera:
- La noia (Ronna Keith) amb que el “papuchi” està abraçat en aquesta foto, és nord-americana, i probablement quan va arribar a espanya per quedar-s'hi i obtenir la nacionalitat “el millonari va trucar a la seva porta” (se sentia molt sol i necessitava algú que li donés festa a les nits) i sense pensar-s'ho dos cops s'hi va llançar directament. Segurament que la noia si realment fos així, deuria pensar: què millor que obtenir la nacionalitat casant-se amb un tio que té molts “cuartos” i a més obtenir fortuna i fama!
Està clar que la noia no es va divorciar un cop va obtenir la nacionalitat, atès al gran futur que l'esperava i la riquesa que obtindria, i el matrimoni va perdurar. Els dos “enamorats” malgrat la seva diferència d'edat (40 anys aprox.) van tenir fills (cosa “molt estranya”). I un cop el “papuchi” va morir, la noia encara va rebre més diners (viudetat, herència).

Tot plegat una vida perfecte per la noia.

Marcel Blanes-1r BATX Tec.

Anònim ha dit...

Molt probablement sigui un matrimoni de conveniència.
Encara que sembla que la dona és la que en vol treure pofit.
Podria haver-hi molts motius per els quals la dona aguès triat a el Papuchi com a marit, per exemple aquest matrimoni podria beneficiar econòmicament a la dona, o situarla en un nivell social més alt, podria obtenir una millor qualitat de vida, amb més luxes o podria heretar els béns del seu marit...
Però encara que la noia no estigui enamorada d' en Papuchi aquesta pot fer-li companyia o fer que l' home se senti estimat, per tant en Papuchi també surt guanyan en el sentit de que es feliç.
Encara que a mi no em sembla bé aquest tipus de matrimoni, ja que si hi ha interès pel mig em sembla una cosa molt freda, a més a més que s' està enganyan. I probablement la dona està amb un home més gran que ella esperan a que mori i axí poder poseïr tots el béns del difunt, i axò és vergonyós.
Però tristament aquest tipus d matrimoni ha existit sempre, i seguira existint.


Judith Martí.
1erBAT Tec. (humanistic)

Glòria Macià ha dit...

TEMPS! Deixant de banda si és o no conveniència... per què tothom comenta aquest? Vull dir que és curiós la tendència general a la salsa rosa. És allò que ningú no llegeix revistes del cor però tothom sap què passa... ¬¬'

Bé, no vull repetir el que heu dit: també crec que és tot pur interès! Però voldria donar la més sincera felicitació a la parella. Té molt de mèrit sacrificar l'amor per un feix (o uns quants) de paperots! Sí, definitivament,jo no me'n veuria capaç. :)

Anònim ha dit...

glòoria...lo que passa és que hem de comentar aquest perquè l'hem fet a la casse. xD
Sincerament, jo crec, que a ningú li interessa aqust tipus de relacions, només és per crear polèmiques.
Amar Ruiz Poyo

Anònim ha dit...

Jo crec que no hi ha gaire a discutir sobre aquesta parella perquè és clarament de conveniència. Com quasi tothom a dit està clar que ella nomès busca diners i que ell nomès busca "companyia", perquè que i pot trobar una dona en un home com l'Iglesias a part de la cartera?

Si ho comparem amb el poema hi ha una diferència que jo crec que és important: en la foto es veu un matrimoni de conveniència mentre que en el poema de Cerverí de Girona intenta que la dona deixi al marit per a que se'n vagi amb ell.

Edgar Geatrell 1 Batx. Soc. Econòmic

Anònim ha dit...

En societat que ens envolta a hores d'ara, els matrimonis acostumen a comportar estima, apreci, convivència, etc però com en tot hi han casos com el que es planteja en aquesta imtage que es donen bàsicament als famosos o gent que té riquesa (molts diners).
Crec que tot i que pot haver-hi estima entre ells dos (dificil de pensar), ja sigui la dóna o l'home que poseeix aquests béns, l'altre persona és veu molt influïda per aquests.
Això és el cas segons el meu parè d'aquesta imatge ja que la "noia" es veu notablement influïda per els diners que poseeix el "senyor". La noia també es veu atreta per els recursos, facilitats, etc que li pot proporcionar.

Una de les moltes pistes que ens aporten informació a l'hora de donar la nostra opinió, són les edats de la parella (l'edat de l'home és molt gran en comparació a la de la noia), un altre factor és en el meu cas de l'indentitat o la famositat d'aquest senyor, cosa que em porta a pensar que aquesta manera de pensar és més creible.

Això no vol dir que hi hagi matrimonis amb aquestes caracterísitiques i que succeeixi aquest fet.

BERTA FERRER GÓMEZ 1 Batx Científic

Èric Vande Vliet Gómez ha dit...

Després d'haver vist aquesta fotografia, ens pot semblar que aquestes dues persones estan juntes per conveniència i no pas per amor. Pero també pot ser que els nostres prejudicis ens portin a fer-nos una idea equivocada de la seva relació, ja que no tenim la suficient informació ni criteri per jutjar-los.
En la societat actual, trobem algunes persones amb grans fortunes i una vida luxosa que atreuen a persones del seu entorn, sovint més joves i atractives. Aquestes, s'hi acosten, enganyant els seus sentiments per tal d'aprofitar-se'n.
En algunes ocasions trobem que a tots dos els interessa aquest matrimoni; per una banda el senyor llueix d'una senyora jove i atracticva i d'altra banda ella comparteix els béns del seu marit.

Èric Vande Vliet Gómez

Anònim ha dit...

La meva opinió sobre el matrimoni de la foto és (com tothom em sembla) que ambdós formen un matrimoni de conveniència. Per una banda ella obté allò que realment mou a molta gent, fama i diners. Per altra banda, ell obté algú amb qui passar les nits que no podria obtenir per mitjà d'una altra manera.
Si hi ha amor o no? Tenint en compte la diferència de edat i les condicions de la seva relació, podriem dir que no. Tot i això tampoc no podem afirmar-ho.

Sergi Soler 1BATX. TEC.

Jaume Casals (IES Escola Industrial) ha dit...

Sembla que la premsa rosa triomfa. Quanta xafarderia xD
Encara us n'hauré de posar un de la Belen Esteban...

Anònim ha dit...

La veritat, tal com ha dit l'Edgar, és que no hi ha massa ha discutir en aquesta foto sobre si és un matrimoni de conveniència o no. Tot i així, jo crec que sel's hi hauria de donar el benefici del dubte i que no ens afectin aquests prejudicis que tenim en quant a les relacions entre dues persones amb una gran diferència d'edat. Normalment les parelles en les que l'home (o la dona) és més gran que l'altre, són parelles de conveniència en les que cadaun rep un benefici de l'altre; però no sempre és així, perquè, com diuen, l'amor no té edats.

Daniel Castrillo 1BCA

Guillem Plana ha dit...

Em sembla que com es costum en mi, jo dire que no, que aquest matrimoni hi havia amor.
La primera impressió que ens emportem tots és, segurament, la de que ella busca diners i ell companyia. Tot i aixó em sap greu treure la ilusió d'alguns, pero m'he "informat" sobre el tema (tots tenim mares aficionades a la premsa rosa per preguntar) i aixó es el que he trobat:
ella es diu rona keit, i pel que se no es una dona que li faltesin els diners. Es va casa amb en papuchi cuan tenia 39 anys ( ell 85). Van tenir dos fills, i es veu que eren feliços. A mi personalment m'es ben igual el que facin amb les seves vides.
Un dels millos exemples podria ser l'anomentat "matrimoni d'estat". Els Reis Espanyols actuals son un dels matrimonis de conveniència més famosos i "propers" a nosaltres.
esperem que com a mínim la dona a qui cantava Cerverí de Girona no fos una reina...


Guillem Plana Ramon 1BTec

Marina Rodríguez Travé ha dit...

Amb una simple foto no crec que sigui possible per ningú arribar a saber si aquest matrimoni és o no és de conveniència. Tampoc crec que siguem ningú per comentar-ho, ja que cada persona és lliure de fer i estar amb qui vulgui, per les raons que siguin.
Si és un matrimoni de conveniència, olé per ells, perquè si no s'estimen és tot un mèrit que puguin arribar a estar tant alegres junts.
No crec que un matrimoni de conveniència sigui una cosa tant dolenta, al contrari, a vegades una parella que s'estima no acaba de ser del tot feliç perquè no acaba de compenetrar bé, però tampoc són capaços de separar-se perquè s'estimen, en canvi, una parella de conveniència els dos hi surten beneficiats, ell és un home gran, suposo que ha tingut antigues parelles, que per diferents motius ja no ho són, i tampoc li deuen quedar molts anys de vida, i prefereix passar-los acompanyat que no pas sol, i la noia, vol fama, i s'ajunta amb un home gran i amb diners, que quan és mori segurament li deixera una bona herència, que com a l'altre debat parlavem, hi ha gent que troba més importants els diners que no pas el ben estar i la felicitat. Cada persona escull si prefereix l'amor o la fama i els diners, i no crec que ningú hagi de críticar ni jutjar la manera de fer dels altres.


Potser no s'estimen, però qui diu que no siguin feliços junts?

Anònim ha dit...

46 anys de diferència? no només és un matrimoni de conveniència sinó que també és un pèl repugnant. No per el papuxi, es clar.
Jo crec que, tot i que segurament la cosa va començar com a una relació de conveniència en la que ella es podia permetre tot el que volia i ell tenia carn fresca de la que aprofitar-se, la cosa es va anar convertint en una relació amb amor, o si més no, carinyo, ja que no es té 2 fills amb un home de 85 que està a punt de quedar-se sec si no hi ha algun tipus de estimació.
Tot i així, l'amor no té fronteres i pot ser que s'estimessin més del què ens podem arribar a imaginar.

Maria Pizà Juan-Muns
1rBatx.H

Jaume estic a favor de que en fem un sobre la Belén Esteban jajajajaja a veure qui la deixa més verda!

Anònim ha dit...

Personalment jo penso que aquest matrimoni és de conveniència, principalment per l'edat que és porten entre ells i la pasta que te l´home per aconceguir tot allò que vol. També s'ha de dir que no te per que ser un matrimoni de conveniència, ja que les dos persones es poden estimar, com se sol dir l'amor no te edat (fronteres) i per gustos colors.

Jo penso sembla'n a la Maria, ja que no es poden tenir fills amb algú que no t'atregui físicament (segurament no serà aquesta) o no tinguis un efecte o carinyo a l'altre progenitors.

Deixem de banda el que he dit, nosaltres no som ningú per jutjar l'amor entre dues persones.


Aina Camps Alonso
1r BATX Tecno.

Judith Coll, 1er Batx. Tecno. ha dit...

Comparteixo amb la gran majoria la idea de que aquest matrimoni és un matrimoni de conveniència.
Els dos treuen coses de profit pel seu interès personal, crec que el que més ressalta és el profit que en treu la dona. Aconsegueix fama i la gran majoria de coses que es puguin comprar, millora el seu nivell social.
No crec que hi hagi amor per part de la dona ja que hi ha una diferència bastant gran d'edat i estar amb ell podria ser una mica "repugnant". Per part del Papuchi podria ser que on fos conscient dels motius de la dona però simplement volgués algú al seu costat que estigues amb ell.
M'he informat un pèl, però, i per la informació que he llegit sembla que no sempre les primeres impressions són correctes ja que dóna la impressió de que van acabar estimant-se bastant.
No obstant crec que les dues coses poden complementar-se i que al principi la relació només fos pels interessos personals de cadascú.

Anònim ha dit...

Jo no se si és un matrimoni de covivencia però no se exactament perquè de què serveix. Jo crec que realment no s'estimen només estan perquè a la llarga es quedin amb l'herència.
No entenc de que serveix perquè els anys que has passat amb una persona el teu costat que realment no t'agrada ni te l'estimes.


Júlia Gamisans Font
1r Batx SOCIAL

Anònim ha dit...

Jo estic convençut que aquest és un matrimoni de conveniència en la que surt beneficiada és la noia, ja que quan aquest senyor es mori es bastant probable que li deixi la seva herència a ella i d'aquesta manera la dona es queda tots els diners.
No m'agraden gens els matrimonis de conveniència perquè aquests fan que es perdi l'essència del casament i aquesta gent l'únic que fan és riure's de la gent que es casa per amor i no per diners.

Nil Vallès Puig
1BSC

Quim Saus fernández ha dit...

Jo penso, que no està gens clar, si és o no un matrimoni de conveniència, però com ho podem saber?
Realment cuasi tothom s'ha fixat en la fotografía, i s'ha basat en els seus prejudicis, nosaltres veient una simple fotografía no podem decidir què és el que passa. Intento desmentir l'expressió <>
Nosaltres només veient la fotografía, no sabem si és que s'estimen o s'han casat per diners o qualsevol altre tipo de benefici propi.
El que si que puc dir, i que hi han molts casos avui en dia, és que es fan matrimonis de conveniència, per què els immigrants puguin aconseguir la nacionalitat.

Quim Saus fernández ha dit...

Torno a ser el Quim l'expressió que no apareix
és 'Una imatge val més que mil paraules', ho sento s'ha borrat.

Unknown ha dit...

Principalment estic d'acord amb la Mònica, ella a dit, principalment el que tots veiem. Dia a dia veiem com arreu del món nenes de 7 o 8 anys són obligades a casar-se amb homes de 47, per això no crec que sigui massa difícil pensar que aquest casament sigui una mera formalitat i que la dona nomes busqui diners i fama.
Però en certa manera. Tothom en una relació no busca aprofitar-se una mica de l’altre? No vull dir que sigui fins el punt de buscar diners i fama, sinó buscar alguna altre mena de cosa.

Queralt Gavaldà Trullàs 1BCA

Maria martín ha dit...

Si que es una relació de conveniència, però totes les relacions de parella per a mi son de conveniècia. Tothom buca algo que li pugui aportar una ltre persona, poden ser diners, atracció sexual, amor... Peró seguix sent tot coneviència, res millor o pitxor simplemnt diferent. Potser es que li donem massa importànica a l'amor prufund i fantàstic, evidentment que està molt be pero si aquets dos estan be amb aquest tipos d relacio perfecte per ells. La gent te varies visió d'una relació de parella, les persones busquen coses diferents, si vas amb la veritat per devant trobo que tot es acceptable. Aquest home s'esta a punt de morir i vol viure els seus últims anys amb una noia guapa perque els pugui difrotar, que te de dolent? La dona per a mi es coms i estigues fent una acte de caritat, evidentment no es exactamnet aixi perque ella també o fa per treure uns diners. Els dos tenen com una simbiosi en que un "saprofita" de l'altre i estan molt feliços, probablemnt mes que parelles que estan juntes per un amor que se'ls hi va acabar.

Marc López Carné ha dit...

Jo penso que tothom sap que és un matrimoni de conveniència ja que em sembla molt estrany que una dona jova vulgui tenir una relació amorosa, amb una persona molt més gran que ella i que a més, es famosa i rica. La noia jo penso que ha vist la oportunitat de guanyar-se la vida de manera diferent, ja que ara pot viure del seu marit ,si se separen pot anar vivint de programes del cor i si mor es transformarà en una vídua rica
Però jo també penso que el Iglesias ja sap que realment la dona no l’estima, el que passa es que té molts diners i no sap que fer-ne i crec que deu tenir por a morir sol.
Per tant tot i que és un matrimoni de conveniència a tots dos crec que ja saben que ho és i els dos els hi esta bé.

Marc López Carné 1 batx científic

Salut Enrique ha dit...

Sense tenir en compte aquesta imatge, avui dia en el món hi ha centenars de relacions d'aquest tipus. L'altre dia anava caminant amb una amiga i vàrem veure un home que potser tenia 60 anys amb una noia de color que segurament no arribava ni als 30. Amb això vull dir que no ens hem d'anar fins on està al Papuchi, o com es digui aquest home, només cal que surtis al carrer i tinguis una mica de vista. Considero que això té relació amb l'Elogi dels diners, ja que està clar que tant aquesta relació que vaig veure com la de la fotografía té un interès material, millor dir un interès sobre els diners.
Encara que hem semblen una mica descabellats alguns comentaris, tenen tota la raó. Aquesta dona té la vida solucionada!!